simoneeee

Direktlänk till inlägg 21 augusti 2013

Träning för mammor del 1

Av Simone - 21 augusti 2013 19:14

Hej tänkte skriva lite om #träning för #mammor, eller ja tänkte skriva en del om de faktiskt för finns så mycket man kan skriva om de. Så tänkte lägga upp en del tips och råd på hur man kan göra för att få tid till de och på hur man kan göra för att få ut så mycket utav det som möjligt och en massa massa mer. Så här kommer den första delen av #Träningstips för mammor del 1.

 

 

Att föda är en stor del smärta men än ännu större glädje. En mamma klarar av väldigt mycket och stöter på många utmaningen - som hon också klarar av. Tror de liggor i oss redan som en förberedelse inför de nya livet just för att vi ska klara det. 

Det är en sak att ta hand om ditt barn dag som natt men de är en helt annan sak att finna orken och tiden till att återfå sin #kroppsform. De flesta kommer att ha lite övervikt eller vad man ska kalla de en rätt lång tid efter födseln vilket är helt normalt eftersom vi faktiskt precis fått barn. Många känner stor press på sig pga all hysteri kring just #kroppsideal. Släpp allt de, fokosera på dig själv, din kropp (vi ser olika ut allihopa) och så självklart ditt barn. 

Om du är en nybliven mamma är chansen att du har väldigt lite tid till att träna. Du kan inte gå till gymmet när du villom du inte har någon som kan passa barnet under tiden. Och när du är hemma så har du en massa sysslor o fullt upp med barnet. 

Så ett bra tips att ta till sig för er som verkligen vill börja direkt med att komma i form (men stressa inte - då tappar du lusten) det är att klä på barnet och lägga ner de i vagnen, hoppa i skorna o gå ut. 


Tipsen:



#PW med #barnvagn är ett jätte bra sätt att komma igång med träningen på. När du trycker ditt barn i vagnen som dem kallar de så blir vagnens vikt ett visst tryck vilket då tar mer på dig. Både #styrka, #kondition och en härlig #promenad :)

* #Jogging med vagnen är ännu bättre och en jätte bra upptrappning efter att du gjort PW några gånger. Får ännu bättre kondition. Är barnet lite äldre och du har lite extra pengar i plånboken så finns det till med speciella vagnar som är gjorda för just jogging. Det är en sittvagn med tre stora hjul istället för fyra. Ger mer stabilitet när du ska springa med den och den funkar jätte bra i all terräng såsom grus, sand och gräs. 

* Du kan förbättra din styrka på din buk och spinal #muskler genom att trycka och dra vagnen. Placera din högra hand på vagnen, och stå rakt med knäna något isär. placera din vänstra hand på din sida. Sedan böjer du knäna och trycker vagnen framåt tills din högra arm är helt rak, dra sedan tillbaka den igen. Du ska känna #musklerna på benen och ryggen. Gör 10 repitioner på varje sida sedan om igen.

* Gör #utfall. Stå lite höger om vagnen och placera din vänstra hand på mitten utav handtaget på vagnen. Placera den andra handen på din sida eller höft. Placera din högra fot framåt, böj knäet så att benet nästan är vertikalt. Ta sedan vänster fot framåt, tills den vidrör din högra fot. Samtidigt trycker du vagnen framåt. Gå sedan tillbaka till ditt urspungliga läge. Gör om detta 10 repitioner och sedan sidorna.

*Du kan träna #rumpan enkelt också. Stå rakt och stödj dig med barnvagnens styre. Lyft ett ben bakåt så rakt upp du kan och spän rumpan och låret. Håll denna position i 30 sek medans du spänner allt va du kan. ändra sedan till andra benet och gör likadant, 10 repitioner.

 

Träna helst på morgonen då är de inte så varmt ute eller på eftermiddagen. Var noga med att kolla med läkare innan så de har läkt ihop som de ska innan du börjar med all sorts träning.

Lycka till och hoppas att tipsen hjälper något ! :)

   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Simone - 1 september 2013 07:00

    Godmorgon allihopa !  Idag bär det av till #Rhodos !! :):) Har jätte mycket #resefeber haft det ett tag nu hehe, är #flygrädd så är nog mycket det som spökar men har intalat mig att de kommer gå bra så pulsen kan sänkas. Sen har de myc...

Av Simone - 31 augusti 2013 19:45

        Idag har vi haft kalas för Melinda som blev 1 år i torsdes. Kan inte fatta att tiden har gått så fort, min lilla tjej har blivit stor :) Var jätte mysigt och hade inte kunnat blivit ett bättre och roligare kalas :) Vi hade öppet hu...

Av Simone - 28 augusti 2013 19:47

En bra #amningsbehå #underlättar #livet för en #mamma jätte mycket. Men vad ska man tänka på när man ger sig ut på #behåjakt då?  Fick mycket #hjälp med det när jag skulle ut på jakt utav en vän till familjen, så tänkte dela med mig lite utav tipse...

Av Simone - 27 augusti 2013 17:33

  #resamedbarn Nu börjar det närma sig med stormsteg, vår #resa till Rodhos !  På söndag åker vi härifrån till Rodhos för att vara där en vecka, det blir jag, Melinda och mina #föräldrar. Ska bli jätte roligt och så #otroligt #skönt men är sa...

Av Simone - 25 augusti 2013 21:30


  Måste bara #rekommendera om en #app som kommit för oss #mammor! Den är super bra och hjälper alla mammor oavsett om du precis har fött eller om de var några år sedan. Den handlar om hur man ska #träna rätt för att få rätt på #magen !:) Det är e...

Presentation


Är en tjej på 21 år som blev mamma när hon var 20. Livet är fullt av stress, planering men också massa massa kärlek. Var från början ensamstående men klarade vardagen och mitt nya liv som mamma till min underbara dotter bra tack vare min familjs stöd. Har

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards